Gyors, finom, laktató és meleg vacsorára vágysz? Nosza, elő a hozzávalókkal, összedobálod és mire elpakolsz ezt-azt a konyhában, vagy megnézed a napi híreket, már készen is van a fenséges chilis bab!
Chilis bab recept hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma
2 babkonzerv (mi fehérbabot használtunk)
2 kukorica konzerv
500 ml paradicsomszósz
1 kg sertés darált hús
só
bors
fokhagyma
őrölt chili
petrezselyem
Chilis bab recept elkészítése
1. A hagymát felaprítjük, olajon üvegesre pároljuk.
2. Beletesszük a húst, fehéredésig pároljuk.
3. Felöntjük a paradicsomszósszal és a konzervek levével.
4. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint.
5. Lefedjük a húst és felforraljuk. Ha felforrt lejjebb vesszük a lángot, és addig főzzük, amíg a hús meg nem fő.
6. Amikor megfőtt a hús beletesszük a kukoricát és a babkonzervet. Óvatosan keverjük, hogy a bab ne törjön össze.
7. Ezen a ponton már nem kell sokáig főzni, csak járja át a hő a kukoricát és a babot is.
8. Amikor minden benne van kóstoljuk, beállítjuk a fűszerességét és a csípősségét.
Fogyaszthatjuk rizzsel, a diétánknak megfelelő kenyérrel, tortillába tekerve, nachos chipsszel, vagy ahogy mi is tettük ropogós ripsz kenyérrel.
Kalóriatartalom:
Kb. 170 kcal/100 gramm