chilis bab recept
Egytál ételek

Chilis bab recept

Gyors, finom, laktató és meleg vacsorára vágysz? Nosza, elő a hozzávalókkal, összedobálod és mire elpakolsz ezt-azt a konyhában, vagy megnézed a napi híreket, már készen is van a fenséges chilis bab!

Chilis bab recept hozzávalók:

1 nagyobb vöröshagyma

2 babkonzerv (mi fehérbabot használtunk)

2 kukorica konzerv

500 ml paradicsomszósz

1 kg sertés darált hús

bors

fokhagyma

őrölt chili

petrezselyem

Chilis bab recept elkészítése

1. A hagymát felaprítjük, olajon üvegesre pároljuk.

2. Beletesszük a húst, fehéredésig pároljuk.

3. Felöntjük a paradicsomszósszal és a konzervek levével.

4. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint.

5. Lefedjük a húst és felforraljuk. Ha felforrt lejjebb vesszük a lángot, és addig főzzük, amíg a hús meg nem fő.

6. Amikor megfőtt a hús beletesszük a kukoricát és a babkonzervet. Óvatosan keverjük, hogy a bab ne törjön össze.

7. Ezen a ponton már nem kell sokáig főzni, csak járja át a hő a kukoricát és a babot is.

8. Amikor minden benne van kóstoljuk, beállítjuk a fűszerességét és a csípősségét.

Fogyaszthatjuk rizzsel, a diétánknak megfelelő kenyérrel, tortillába tekerve, nachos chipsszel, vagy ahogy mi is tettük ropogós ripsz kenyérrel.

Kalóriatartalom:

Kb. 170 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük