A borsófőzelék tipikusan az az étel, amelyik ugyanolyan gyorsan fogy el, mint amilyen gyorsan elkészült. Főleg, ha a mi leegyszerűsített receptünk alapján készül.
Borsófőzelék glutén- és laktózmentesen hozzávalók:
1 kg fagyasztott borsó
500 ml víz
200 ml laktózmentes tej
20 g étkezési keményítő
csipet só
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
Borsófőzelék glutén-és laktózmentesen elkészítése:
1. A borsót lábasba öntjük és vízzel felöntjük (teljesen lepje el, max egy ujjnyival legyen több). Lefedjük és felforraljuk.
2. Amikor már gőzölög, a tejet a keményítővel csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve csorgassuk a borsóhoz. Kevergessük amíg felforr. Mikor egyet rottyan le is húzhatjuk a lángról.
3. A legvégén ízesítsük egy csipet sóval és ízlés szerint cukorral/édesítőszerrel.
4. Sült virslivel, kolbásszal, fasírttal, pörkölttel, főtt tojással kínáljuk.