Borsófőzelék
Főzelékek

Borsófőzelék glutén- és laktózmentesen

A borsófőzelék tipikusan az az étel, amelyik ugyanolyan gyorsan fogy el, mint amilyen gyorsan elkészült. Főleg, ha a mi leegyszerűsített receptünk alapján készül.

Borsófőzelék glutén- és laktózmentesen hozzávalók:

1 kg fagyasztott borsó
500 ml víz
200 ml laktózmentes tej
20 g étkezési keményítő
csipet só
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint

Borsófőzelék
Borsófőzelék

Borsófőzelék glutén-és laktózmentesen elkészítése:

1. A borsót lábasba öntjük és vízzel felöntjük (teljesen lepje el, max egy ujjnyival legyen több). Lefedjük és felforraljuk.
2. Amikor már gőzölög, a tejet a keményítővel csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve csorgassuk a borsóhoz. Kevergessük amíg felforr. Mikor egyet rottyan le is húzhatjuk a lángról.
3. A legvégén ízesítsük egy csipet sóval és ízlés szerint cukorral/édesítőszerrel.
4. Sült virslivel, kolbásszal, fasírttal, pörkölttel, főtt tojással kínáljuk.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük