Bazsalikomos paradicsomleves
Kapcsolódó receptek
Feketeerdő torta
A feketeerdő torta igazi klasszikus, melyben a tejszínes krém, a cseresznye (vagy meggy), és a csokoládé remek ízharmóniát alkotnak. Noha az eredeti recept létrejöttét a mai napig viták övezik, egyetérthetünk abban, hogy mindegy ki és mikor alkotta, minden változata ízletes! Saját receptünkben adunk a tejszínes krém és a meggy töltelék mellé egy gazdag étcsokoládés krémet […]
Áfonyás smoothie bowl
A smoothie bowl, azaz smoothie tál, sokban hasonlít az iható smoothiekhoz/turmixokhoz. A legjelentősebb különbség köztük az, hogy a smoothie tál állaga inkább a kissé megolvadt fagylalthoz hasonlít, amit kanállal el tudunk fogyasztani. Hiszen általában fagyasztott gyümölcsökből készítjük, ezért hajaz a fagyi állagra. Éppen ezért, nyáron, a meleg időben szívesebben fogyasztjuk ezt a változatot. Áfonyás smoothie […]
Mézes-csípős csirkeszárnyak
A csirkeszárny nagyon alábecsült és gyakran gusztustalannak titulált része a madárnak. Pedig a csontok mellett megbúvó hús igazán zamatos. Kis mérete miatt hamar el is készül. Az árát tekintve (kg-ra számolva) az olcsóbb kategóriába esik. Ezért, ha szeretjük, mindenképp főzzük-süssük minél gyakrabban! Ebben a receptben, egy távolkeleti ízvilágú sült csirkeszárnyat mutatunk be, ami egyszerre édes, […]