Kapcsolódó receptek
Gyümölcsös (jóstás) kuglóf
A jósta a feketeribizli és a piszke keresztezéséből jött létre. Nálunk két bokor roskadozik a sötétlila bogyóktól, így a betakarítás után egyértelmű volt számomra, hogy valamit sütni kell belőle (nagy része a fagyasztóba került, későbbi felhasználásra). Egy gyors és egyszerű, kevert tésztás kuglófot dobtam belőle össze, ami muffinnak is tökéletes lenne. Természetesen bármilyen más bogyós […]
Rebarbarás pite
Rebarbara szezonban vétek lenne kihagyni a kellemesen savanykás rebarbarás pitét, ropogós morzsa réteggel a tetején, egy kanálka édes tejszínhab vagy vaníliafagylalttal megkoronázva a tetején. Rebarbarás pite hozzávalók: A tésztához: 150 g gluténmentes liszt 75 g kristálycukor 75 g laktózmentes vaj/margarin 1 tojás 1/2 tk vanília paszta 1 tk sütőpor 1 csipet só A rebarbara töltelékhez: […]
Fűszeres birsalma lekvár
A birsalma a magas pektin tartalmának köszönhetően a befőzni vágyók legjobb barátja lesz, mivel adalékok hozzáadása nélkül készíthető belőle sűrű lekvár vagy jam. Magától értetődő a lekvár felhasználásra alapvetően édes ételekhez, de érdemes kipróbálni érlelt sajtokkal is. Fűszeres birsalma lekvár hozzávalók: 1 kg birsalma 750 g kristálycukor 2 db fahéjrúd 2 db csillagánizs 10 db […]