Kapcsolódó receptek
Gluténmentes ropogós kenyér
Ennek a gluténmentes, ropogós lapkenyérnek többféle elkészítési módja létezik. A magokat ízlésünk szerint váltogathatjuk, akár valamelyik ki is hagyható. Csak arra figyeljünk, hogy a száraz alapanyagok mennyisége meglegyen! Gluténmentes ropogós kenyér hozzávalók: 155 g kukoricaliszt 45 g napraforgómag 25 g szezámmag 20 g tökmag 3 ek szárított rozmaring 1 ek só 3 ek olíva olaj […]
Marmalade – avagy a narancslekvár
A marmalade legfőbb ismertetője az, hogy a citrusok héját is beletesszük. Ne aggódjunk, hiszen a megfelelő elkészítéssel a héja is ehető lesz! Készíthető citromból, limeból, vérnarancsból, vagy akár vegyesen is. Palacsintával egészen kiváló. Marmalade – avagy a narancslekvár hozzávalók: 1250 g narancs 375 g kristálycukor 60 g citromlé 1 L víz Marmalade – avagy a […]
Tojásmentes zabpelyhes keksz
A tojás allergia, sütemények szempontjából, az egyik legembertpróbálóbb kihívás. Szinte minden süteménybe kell valamilyen formában tojás, persze vannak kivételek. Célunk, hogy a tojásra érzékeny olvasóinknak is rendszeresen kedveskedjünk valamilyen finomsággal. Ilyen ez a tojásmentes zabpelyhes cookie-is, ami garantáltan a kedvence lesz mindenkinek, nem csak a tojásérzékenyeknek! Tojásmentes zabpelyhes keksz hozzávalók: 125 g puha laktózmentes vaj/margarin […]