Száz és száz brownie recept létezik, de abban mind egyetérthetünk, hogy a lényeg ugyan az: gazdag csokoládés íz (amihez nem mindig kell csokoládé, csak kakaópor, a mindig tökéletes brownie receptünket lásd itt), puha, ragacsos belső, ami szétolvad a szánkban. Fogyaszd hidegen, vagy forrón egy gombóc fagylalttal a tetején.
A legfinomabb brownie hozzávalók:
250 g étcsokoládé
85 g laktózmentes vaj/margarin
3 tojás
200 g kristálycukor
70 g gluténmentes liszt
30 g holland kakaópor
egy csipet só
A legfinomabb brownie elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 20×21 cm nagyságú sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
2. Az egyforma darabokra tört csokoládét a vajjal/margarinnal együtt vízgőz felett, vagy mikrohullámú sütőben, 30 másodpercenként kivéve és megkeverve, felolvasztjuk.
3. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, amíg a színe halványsárga lesz, a térfogata pedig a duplájára nő. Ezután beleöntjük az olvasztott vajas/margarinos csokoládét, és spatulával simára keverjük.
4. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd két részletben a többi hozzávalóhoz keverjük.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ennyi idő alatt teljesen átsül, de nem szárad ki. Ha folyósabb brownie-t szeretnénk, 20 percig süssük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, végül négyzetekre vágva tálaljuk.