A csodálatosan egynemű, selymes állagú Dobos krém
Kapcsolódó receptek
Gombás gnocchi
Gnocchi imádatunk újabb epizódja következik, most gombás formációval. Gombás gnocchi hozzávalók: 500 g gluténmentes gnocchi 250 g szeletelt csiperke gomba 200 g bacon 50 ml laktózmentes főzőtejszín só, bors 1 tk fokhagymapor 1 tk petrezselyem Gombás gnocchi elkészítése: 1. A gnocchit lobogó sós vízben puhára főzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, elkészült. 2. A bacont […]
Diós linzer (barna linzi)
A dió a karácsonyi konyha-forgatag alap kelléke, de a mi égövünkön a dió az alap élelmiszerek közé tartozik, így egész évben jó ötlet a linzertésztát egy kis dióval „felütni”. Mutatjuk, hogy hogyan! Diós linzer (barna linzi) hozzávalók: 300 g gluténmentes liszt 20 g darált dió 200 g laktózmentes vaj/margarin 100 g kristálycukor 1 tojás 1 […]
Sütőtökös kuglóf
Kuglófot sütni nem nagy tudomány. Bármilyen kevert sütemény tésztáját megsüthetjük kuglóf formában, és mégis rendkívül elegáns és mutatós süteményt tudunk varázsolni a legkisebb erőfeszítés nélkül. Sütőtökös kuglóf hozzávalók: 200 g laktózmentes vaj/margarin 200 g kristálycukor 330 g sütőtök püré 3 tojás 80 ml laktózmentes vagy növényi tej 240 g gluténmentes liszt 50 g mandulaliszt (őrölt […]



