Csirkés paella hozzávalók:
500 g csirkemell filé
2 ek olívaolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g rizs
400 ml csirke alaplé
1 zöld kaliforniai paprika
70 g paradicsompüré
1 ek pirospaprika
1 csipet kurkuma
1 marék friss petrezselyem
só, bors
Csirkés paella elkészítése:
1. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, a megtisztított és felkockázott csirkemellet megpirítjuk rajta. A húst ezután félre tesszük.
2. A felaprított vöröshagymát a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk, a zúzott fokhagymát megpirítjuk. A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, a hagymához adjuk.
3. Az alaplével felöntjük, beletesszük a paradicsompürét és a fűszereket. Vissza tesszük a pirított csirkemell kockákat is.
4. Beleszórjuk a rizst, gyakran megkeverve, lassú tűzön felforraljuk. Akkor jó, ha a rizs teljesen puha. Ekkor vegyük feljebb a lángot, 3-4 percig így pirítsuk az alját és már ne kevergessük. A paella akkor jó, ha az alja kissé „égett”, ropogós lesz.
Kalóriatartalom:
Kb. 155 kcal/100 gramm