Csirkés paella
Egytál ételek

Csirkés paella

Csirkés paella hozzávalók:

500 g csirkemell filé
2 ek olívaolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g rizs
400 ml csirke alaplé
1 zöld kaliforniai paprika
70 g paradicsompüré
1 ek pirospaprika
1 csipet kurkuma
1 marék friss petrezselyem
só, bors

Csirkés paella elkészítése:

1. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, a megtisztított és felkockázott csirkemellet megpirítjuk rajta. A húst ezután félre tesszük.
2. A felaprított vöröshagymát a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk, a zúzott fokhagymát megpirítjuk. A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, a hagymához adjuk.
3. Az alaplével felöntjük, beletesszük a paradicsompürét és a fűszereket. Vissza tesszük a pirított csirkemell kockákat is.
4. Beleszórjuk a rizst, gyakran megkeverve, lassú tűzön felforraljuk. Akkor jó, ha a rizs teljesen puha. Ekkor vegyük feljebb a lángot, 3-4 percig így pirítsuk az alját és már ne kevergessük. A paella akkor jó, ha az alja kissé „égett”, ropogós lesz.

Kalóriatartalom: 

Kb. 155 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük