300 g gomba
1 közepes fej vöröshagyma
4 ek olaj
2 L alaplé (vagy 2 L víz+2 leveskocka)
150 g laktózmentes tejföl
20 g étkezési keményítő
egy marék friss petrezselyem
só, bors
1. A gombát megmossuk, héját lehúzzuk, és fél centi vastag szeletekre vágjuk.
2. Lábasban olajat hevítünk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Beledobjuk a gombaszeleteket, és megpirítjuk. Mikor megpirultak a tálaláshoz vegyünk ki néhány szép aranybarna gombát.
3. Felöntjük az alaplével és felforraljuk.
4. A tejfölt a keményítővel csomómentesre keverjük. 2 merőkanálnyi forró levet merjünk rá, ezzel is keverjük alaposan össze.
5. A leves többi részét botmixerrel krémesre turmixoljuk.
6. A tejfölös keveréket folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk és besűrítjük vele a levest. 1-2 percig forraljuk. Végül kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
7. Pirított gomba szeletekkel és friss petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 70 kcal/100 gramm