Ezt még tavaly készítettem a Kisfiam névnapjára, a kedvenc csokoládéjából. De ki ne szeretné a Kinder csokit?! Minden gyerkőcnek, de még a felnőtteknek is biztosan ízleni fog.
Kinder piskótatekercs hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás
100 g kristálycukor
80 g gluténmentes liszt
20 g holland kakaópor
1 csipet szódabikarbóna
A krémhez:
250 ml tej
40 g kakaós pudingpor
1 csomag (10 g) vaníliás cukor
25 g kristálycukor
100 g Kinder csoki vagy bármilyen tejcsokoládé
100 g puha vaj
Kinder piskótatekercs elkészítés:
1. Elkészítjük az 5 tojásos kakaós piskótát, a tanult módon, egy normál méretű szögletes tepsiben.
2. Mikor megsült, Egy konyharuhát – ami nagyobb mint a piskótánk – benedvesítünk és a munkalapra terítjük. Ráterítünk egy sütőpapírt, amit egyenletesen megszórunk kristálycukorral.
3. A forró piskótát ráborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt amin sült. Az alatta lévő sütőpapírral együtt, szorosan elkezdjük feltekerni. Végül betekerjük a nedves konyharuhába is. Ez megakadályozza, hogy a piskóta kiszáradjon és törős legyen. Feltekerve hagyjuk kihűlni.
4. Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A tejet, pudingpor és a cukrokat egy lábasba tesszük, folyamatosan kevergetve melegítjük. Amikor kezd sűrűsödni beletördeljük a Kinder csokit, majd ezzel együtt 1 percig forraljuk.
5. Átöntjük egy másik tálba, a tetejére folpackot helyezünk úgy, hogy mindenhol hozzáérjen a tetejéhez. Ezáltal nem lesz bőrös a puding. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, vagy robotgéppel addig verjük, amíg kihűl.
6. Hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk a főzött krémünket. Kóstoljuk meg, mennyire érezzük édesnek. A Kinder csokoládé eleve nagyon édes, ezért nem valószínű, hogy kell bele pluszban cukor, de ha az ízlésünknek úgy megfelelő, porcukrot adjunk hozzá.
7. Kitekerjük a kihűlt piskótát és megtöltjük a krémmel, de hagyjunk a külsejére is. Szorosan feltekerjük, majd bevonjuk a krémmel kívül is.
8. Díszíthetjük a tetejét Kinder csokoládé kockákkal.
9. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk, majd 1-1,5 cm széles szeleteket vágunk belőle.
Kalóriatartalom:
Kb. 350 kcal/100 gramm