Macaron alaprecept
Kapcsolódó receptek
Csokoládés-pisztáciás keksz
Csokoládés-pisztáciás keksz hozzávalók: A kekszhez: 200 g gluténmentes liszt 1 tk őrölt fahéj 1 csipet só 1 narancs reszelt héja 80 g sótlan pisztácia 180 g laktózmentes vaj/margarin 70 g kristálycukor A töltelékhez: 200 g étcsokoládé (a fele lehet tejcsoki is) 100 g laktózmentes habtejszín A díszítéshez: 100 g étcsokoládé 20 g sótlan pisztácia Csokoládés-pisztáciás […]
Mákos kevert
Mákos kevert – mák imádóknak kötelező! Az alábbi tésztával és a megfelelő töltelékkel a mákos guba íz idézhető elő sütemény formában. Mákos kevert hozzávalók: 1 tojás 200 g kristálycukor 1 csomag (8 g) vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 300 ml laktózmentes tej 200 g gluténmentes liszt 200 g darált mák fél tk szódabikarbóna Mákos […]
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]