Vörös bársony torta (Red Velvet)
Kapcsolódó receptek
Gluténmentes palacsinta alaprecept
A gluténmentes palacsinta megtévesztésig hasonlít ízben-illatban-állagban az élesztős, nagymamáink-korabeli palacsintához: édes, puha, vastag, omlós, viszont nincs benne élesztő. Akik a szinte papírvékony palacsintát kedvelték eddig, azoknak szokniuk kell esetleg az állagot, de tapasztalatunk és a visszajelzések szerint eddig ezzel igazából senkinek nem volt még kirívó problémája :). Nagyon fontos kitétel, hogy mindenképp gluténmentes lisztkeveréket használj, […]
Sajtkrémes tócsni
Különleges sajtkrémes tócsni: köretnek vagy akár salátával főételnek, vagy csak úgy magában is isteni! Sajtkrémes tócsni hozzávalók: 250 g burgonya 60 g krémsajt 2 tojás só, bors a sütéshez olaj Sajtkrémes tócsni elkészítés: 1. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 15 percre hideg vízbe áztatjuk. Utána kinyomkodjuk, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. 2. A krémsajtot […]
Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)
Ezek az általában lekvárral töltött teasütemények az ünnepi vendégváró falatok közül sem hiányozhatnak, de gyakran találkozhatunk velük a lagzis sütemények között is. Néró teasütemény (glutén és laktózmentes) hozzávalók: 500 g gluténmentes liszt 300 g laktózmentes vaj vagy margarin 300 g porcukor 10 g citromhéj 10 g vaníliás cukor 10 tojás sárgája A töltéshez: 320 g […]



