A salátákat sokan azért nem szeretik, mert unalmasak. Pedig rém egyszerűen fel lehet dobni egy olyan hétköznapi zöldségpárost is mint a paradicsom és az uborka.
5 db közepes méretű paradicsom
1 kígyóuborka
1 ek gluténmentes szójaszósz
1 ek gluténmentes balzsamecet
1 tk fokhagymapor
1 csokor friss petrezselyem
1 marék friss zöldmenta levél
1. A zöldségeket és a fűszernövényeket mossuk meg. Ha valakit puffaszt az uborka héja, hámozza meg.
2. A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk és egy tálba tesszük.
3. A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk, rászórjuk a paradicsomra és uborkára.
4. Ízesítsük fokhagymaporral, szójaszósszal és balzsamecettel. Alaposan elkeverjük, azonnal fogyaszthatjuk, vagy hűtőbe tehetjük egy órára, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Kalóriatartalom:
Kb. 25 kcal/100 gramm