Nyári saláta
Saláták

A legfinomabb nyári saláta

A salátákat sokan azért nem szeretik, mert unalmasak. Pedig rém egyszerűen fel lehet dobni egy olyan hétköznapi zöldségpárost is mint a paradicsom és az uborka.

A legfinomabb nyári saláta hozzávalók:

5 db közepes méretű paradicsom
1 kígyóuborka
1 ek gluténmentes szójaszósz
1 ek gluténmentes balzsamecet
1 tk fokhagymapor
1 csokor friss petrezselyem
1 marék friss zöldmenta levél

A legfinomabb nyári saláta elkészítése:

1. A zöldségeket és a fűszernövényeket mossuk meg. Ha valakit puffaszt az uborka héja, hámozza meg.
2. A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk és egy tálba tesszük.
3. A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk, rászórjuk a paradicsomra és uborkára.
4. Ízesítsük fokhagymaporral, szójaszósszal és balzsamecettel. Alaposan elkeverjük, azonnal fogyaszthatjuk, vagy hűtőbe tehetjük egy órára, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Kalóriatartalom:
Kb. 25 kcal/100 gramm
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük