Itt a várva várt eperszezon! Gyönyörű édes gyümölcsöket szüretelhetünk a kertből, de lássuk be, akadnak köztük olyan darabok is, amik nem lesznek szépségdíjasak. Ezeket célszerű lekvárnak, vagy süteménybe rejtve felhasználni. Vagy, a legújabb receptünk alapján hideg desszertet, vagy akár jégkrémet is készíthetsz belőle!
250 g friss eper
1 pohár natúr joghurt (laktózmentes vagy növényi alapú is lehet)
4 ek méz
1 tábla étcsokoládé
1. A jégkrémkészítő szilikon – vagy műanyag – formákat előkészítjük (mi félgömb alakú szilikon formát és mini jégkrém formát használtunk, így lett összesen 10 db).
2. Az epret megmossuk, leveleitől megszabadítjuk és felaprítjuk.
3. A joghurttal és a mézzel összekeverjük és a formákba adagoljuk. Ha nincs szilikon formánk, akkor sütőpapírral bélelt tálcára 1-2 evőkanálnyi halmokat teszünk. Pár órára fagyasztóba tesszük.
4. Fagyasztás után azonnal fogyasztható, vagy bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, szórhatunk rá cukorgyöngyöt, liofilizált eper darabokat.
Tipp: bármilyen tetszőleges gyümölccsel elkészíthető! Fagyasztott gyümölcsöt azért nem ajánljuk ehhez a recepthez, mert tudva levő, hogy kiengedés után semmit nem szabad újra lefagyasztani!
Kalóriatartalom:
Kb 150 kcal/100 gramm