Kekszből sosem elég, és bár hiába a napfényes, madárcsicsergős szép idő, borult napokon még most is jól tud esni ez az őszies ízvilágú mazsolás cookie. Mazsola helyett bármilyen tetszés szerinti aszalt gyümölccsel elkészíthető.
250 g gluténmentes liszt
8 g szódabikarbóna
fél tk őrölt fahéj
csipet só
80 g mazsola
100 g laktózmentes vaj/margarin
150 g kristálycukor
1 csomag (8 g) vaníliás cukor
1 tojás
1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk.
2. A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, sót és mazsolát összekeverjük.
3. A puha vajat a cukrokkal kihabosítjuk, ezután hozzáadjuk a tojást. Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket.
4. Vizes kanállal tegyünk halmokat a sütőpapírral borított tepsibe, egymástól távol, mert nőni fognak.
5. Forró sütőbe toljuk, 10-15 percig sütjük. Hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, csak ezután emeljük le a sütőpapírról.
Kalóriatartalom:
Kb. 330 kcal/100 gramm