Tudtad, hogy a kedvenc reggelid sósan is elkészíthető? Ha unod az édes gofrit készítsd el ezt a sajtos változatot!
125 g laktózmentes vaj vagy margarin
1 tojás
225 g gluténmentes liszt
100 g laktózmentes reszelt sajt
nagy csipet só
fél csomag (5-6 g) sütőpor
75 g laktózmentes tejföl
100 ml laktózmentes tej
olaj/laktózmentes vaj/margarin a gofrisütő kikenéséhez
1. A lisztet, sót, sütőport és a reszelt sajtot összekeverjük.
2. A puha vajat/margarint a tojással simára keverjük. Hozzá adjuk a lisztes keveréket, a tejet és a tejfölt, majd elkeverjük. Nokedli tésztához hasonló sűrű tésztát kell kapnunk.
3. A gofrisütőt forrósítsuk fel, kenjük ki zsíradékkal, hogy ne ragadjon majd bele a tészta.
4. 1-2 evőkanálnyi tésztát kanalazunk a gofrisütőbe. Ne töltsük meg nagyon, mert sülés közben meg fog nőni.
5. Pár percig sütjük, majd tejföllel, fűszernövényekkel, esetleg még reszelt sajttal tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 300 kcal/100 gramm