Mindössze két hozzávaló kell ehhez a kívül ropogós bőrű, belül pedig szájban-szétomlós puha húsú sült csirkéhez. Só és csirke, ennyi! A varázslat pedig a sütőben történik. A kisült zsírt és nedvességet felszívja a só, és sütés közben visszapárologtatja a húsba. Ha szeretnénk, bedörzsölhetjük a húst fűszerekkel, vagy a belsejébe tehetünk citromkarikákat és egy csokor vegyes zöldfűszert, akár fokhagymát, de ezek nélkül is, páratlanul finom sültcsirkét kapunk!
Csirke sóágyon sütve hozzávalók:
1 egész csirke
1 kg só
Csirke sóágyon sütve elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.
2. Egy 20×30 cm nagyságú tepsiben szétterítjük a sót, majd ráültetjük a megtisztított csirkét.
3. Alufóliával lefedve forró sütőbe toljuk és 1 órán át sütjük. Ezután a sütőt feltekerjük 200°C fokra, és fólia nélkül megpirítjuk a húst.
4. Sütés után, a sóágyról leemelve tálaljuk tetszőleges burgonyából készült körettel, rizzsel, savanyúsággal.
Kalóriatartalom:
Kb. 170 kcal/100 gramm