Tejszínes brokkoli krémleves
Levesek

Tejszínes brokkoli krémleves

A tejszínes brokkoli krémleves a krémlevesek alfája és omegája is egyben: a brokkoli rendkívül egészséges, és egyébként is könnyen szétfő, tehát az „ő” esetében a krémleves-kivitel gyakorlatilag alapvetés. A brokkoli fanyar, jellegzetes ízéhez remekül passzol a tejszínes selymesség és lágyság.

Tejszínes brokkoli krémleves hozzávalók:

1 fej brokkoli
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 L zöldség alaplé
200 ml laktózmentes (vagy növényi) tejszín
só, bors

Tejszínes brokkoli krémleves elkészítés:

1. Egy lábasban olajat hevítünk, a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd belenyomjuk a fokhagymát.
2. A megmosott és rózsáira szedett brokkolit bele tesszük, és felöntjük alaplével. Amikor a szára is teljesen átfőtt, botmixerrel pürésítjük.
3. Beleöntjük a tejszínt és felforraljuk. Végezetül sózzuk, borsozzuk.
5. Gluténmentes pirítóssal, vagy gluténmentes levesgyönggyel kínáljuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 30 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük