A tejszínes brokkoli krémleves a krémlevesek alfája és omegája is egyben: a brokkoli rendkívül egészséges, és egyébként is könnyen szétfő, tehát az „ő” esetében a krémleves-kivitel gyakorlatilag alapvetés. A brokkoli fanyar, jellegzetes ízéhez remekül passzol a tejszínes selymesség és lágyság.
Tejszínes brokkoli krémleves hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 L zöldség alaplé
200 ml laktózmentes (vagy növényi) tejszín
só, bors
Tejszínes brokkoli krémleves elkészítés:
1. Egy lábasban olajat hevítünk, a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd belenyomjuk a fokhagymát.
2. A megmosott és rózsáira szedett brokkolit bele tesszük, és felöntjük alaplével. Amikor a szára is teljesen átfőtt, botmixerrel pürésítjük.
3. Beleöntjük a tejszínt és felforraljuk. Végezetül sózzuk, borsozzuk.
5. Gluténmentes pirítóssal, vagy gluténmentes levesgyönggyel kínáljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 30 kcal/100 gramm