Croquembouche (profiterol)
Kapcsolódó receptek
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]
Burgonya krémleves
A burgonya levesről első körben nem a krémleves szokott eszünkbe jutni, de mostantól ez másképp lesz! Burgonya krémleves hozzávalók: 1 kg burgonya 2 ek olívaolaj 1 nagyobb répa 1 nagyobb vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 ek gluténmentes liszt 200 ml laktózmentes tej 200 ml laktózmentes tejszín 500 ml zöldség alaplé só, bors Burgonya krémleves elkészítése: […]
Darált hússal töltött cukkini/padlizsán, csőben sütve
A padlizsán és a cukkini alapvetően semleges ízét remekül ki lehet egészíteni a hús, a fűszerek a sajt, és a sütőben sütés remek kombinációjával. Ha csőben sült, töltött cukkini vagy padlizsán receptet keresel, akkor megtaláltad! Darált hússal töltött cukkini/padlizsán, csőben sütve hozzávalók: 1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini 1 db padlizsán 500 g alacsony zsírtartalmú […]