Képviselőfánk recept, képviselőfánk krém
Sütemények

Képviselőfánk

Ha valóban el akarod kápráztatni a sütési tudományoddal az ismerősöket, akkor ezt a képviselőfánk receptet ki kell próbálnod, fejből meg kell tanulnod és álmodból felébresztve is bármikor készen kell állnod arra, hogy elkészítsd :).

Képviselőfánk hozzávalók:

A fánk tésztához:
120 ml laktózmentes tej
120 ml víz
120 g laktózmentes vaj vagy margarin
10 g kristálycukor
1 g só
150 g gluténmentes liszt
240 g tojás (kb. 4-5 db)

A vaníliás főzött krémhez:
500 ml laktózmentes tej
2 csomag (80 g) vaníliás pudingpor
50 g kristálycukor
2 csomag (20 g) vaníliás cukor
200 g puha laktózmentes vaj/margarin
100 g porcukor

A tejszínhabhoz:
400 ml laktózmentes habtejszín
2 csomag habfixáló
100 g porcukor

Képviselőfánk elkészítés:

1. Elkészítjük az égetett tésztát a tanult módon>>
2. Sütőpapírral bélelt tepsire, csillag csöves habzsákból körkörös mozdulatokkal tészta halmokat nyomunk. Hagyjunk helyet a tészták között, mert meg fognak nőni. A sütési idő a sütő erősségétől, és a tészta méretétől függ. Akkor van kész, ha felpuffadtak, a felületük mindenhol aranybarna, és a tepsit megrázva elgurulnak a helyükről a tészták. Hagyjuk rácson teljesen kihűlni őket.
3. Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A tejet a pudingporral és a cukrokkal főzni kezdjük, besűrítjük, 1 percig forraljuk. Átöntjük egy másik tálba. A tetejére folpackot helyezünk úgy, hogy mindenhol rásimuljon. Ezáltal nem lesz bőrös a puding. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, vagy robotgéppel addig verjük, amíg kihűl.
4. Mikor kihűlt és úgy látjuk, hogy nagyon csomós, botmixerrel egyneműsítsük.
5. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd bele tesszük a pudingos krémbe. Együtt habosítjuk tovább amig szép fényes krémet nem kapunk. Tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük.
6. A tejszínt felverjük a habfixálóval és a porcukorral. Ezt is habzsákba töltjük.
7. Összeállítjuk a képsviselőfánkokat. A kihűlt tésztákat félbe vágjuk. Az alsó részüket először a vaníliakrémmel, majd a tejszínhabbal megtöltjük. Ráhelyezzük a tetejüket, porcukorral meghintve tálaljuk.

Képviselőfánk készítése videón:

 

@mardzsareta Vaníliás képviselőfánk, glutén-és laktózmentesen 💛 #képviselőfánk #képviselőfánkok #kepviselofank #égetetttészta #choux #chouxpastry #chouxpastryrecipe #okosreceptek #glutenmentes #gluténmentes #laktozmentes #laktózmentes #glutenfree #lactosefree #chouxbun #vaníliakrém #főzöttkrém #tejszínhab #cukrász #baking #baketok #egetettteszta ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO


Kalóriatartalom:

Kb. 300 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük