Kapcsolódó receptek
Diós linzer (barna linzi)
A dió a karácsonyi konyha-forgatag alap kelléke, de a mi égövünkön a dió az alap élelmiszerek közé tartozik, így egész évben jó ötlet a linzertésztát egy kis dióval „felütni”. Mutatjuk, hogy hogyan! Diós linzer (barna linzi) hozzávalók: 300 g gluténmentes liszt 20 g darált dió 200 g laktózmentes vaj/margarin 100 g kristálycukor 1 tojás 1 […]
Gyros – ezzel a receptel mindig otthon fogod készíteni!
Ha tápláló és egészséges ételekről van szó, a gyros egyre gyakrabban kerül elő. Ez a fogás a mediterrán konyha egyik típusa, és elképesztően sok összetevőjének köszönhetően teljes értékű és tápláló élelmiszer. A belsejében jellemzően olyan húsfélék találhatók, mint a csirke, a marha- és a bárányhús, amelyek gazdagok fehérjében, valamint olyan antioxidánsokban és nyomelemekben, mint például […]
Kókuszcsók
Amikor olyan receptet készítünk el, amiben csak a tojássárgára van szükség, mint például a madártej krémnél, mindig felmerül a kérdés: hogyan használjuk fel a megmaradt tojásfehérjét? Készülhet belőle svájci vajkrém, habcsók, macaron, pavlova, vagy ez a retro desszert, a kókuszcsók. Kókuszcsók hozzávalók: 120 g tojásfehérje (kb 4 tojásfehérje) 180 g porcukor 180 g kókuszreszelék Kókuszcsók […]