A brownie sokak kedvence: kívül szilárd kéreg, belül szinte krémesen lágy tészta, mindezt kakaós-csokoládés ízorgiával.
Elkészíteni sem nehéz, ráadásul gluténmentesen és tejmentesen is elképesztően finom. Most a mindig tökéletes brownie receptjét hoztuk el nektek.
Mindig tökéletes brownie hozzávalók
300 g kristálycukor
150 g laktózmentes vagy sima vaj vagy margarin (margarinnal tejmentes süteményt kapunk)
2 db tojás
150 g gluténmentes liszt
4 ek holland kakaópor
1 tk vanília aroma
1 csipet só
Mindig tökéletes brownie elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 175 °C fokra (alsó-felső sütés program).
2. A vajat (margarint) egy tálban felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot. Elkeverjük, amíg a cukor egy kicsit elkezd olvadni.
3. Hozzáadjuk a tojásokat, a kakaóport, a vaníliát, a csipet sót és a lisztet. Simára keverjük az összes hozzávalót. Egy jó kis masszív keveréket kapunk.
4. Egy 27×23 centis – közepes – tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és segítünk neki egyenletesen elterülni.
5. 175°C fokon 25 percig sütjük. Ekkor a közepe kicsit folyós lesz. Ha szilárdabbra szeretnénk sütni, akkor még további 10 percet kaphat ugyanezen a hőfokon. Ne félj attól, hogy folyós, amikor kihűl, meg fog szilárdulni (nem marad nyers akkor sem, ha picit lágy belül.)
Kihűlve szeletelhető, vagy azonnal neki lehet esni kanállal. Érdemes kipróbálni forrón, fagylalttal fogyasztani.
A tésztába lehet keverni még az élvezetek fokozása érdekében csokidarabokat, őrölt magvakat, és különböző szárított gyümölcsöket, amik ízlésünk szerint jól harmonizálnak a brutálisan kakaós ízzel.
Kalóriatartalom:
405 kcal/100 gramm
Mogyoróvajjal megbolondítva ilyen kis szépség lesz belőle:
One Reply to “Mindig tökéletes brownie”