Marmalade – avagy a narancslekvár
Kapcsolódó receptek
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves, gluténmentes pirítóssal – ha szeretnél jóllakni, de nem akarsz hozzá ezer kalóriát betömni. Fenséges ízhatás az egyik leggyakrabban használt konyhai fűszernövényünkből. Francia hagymaleves, gluténmentes pirítóssal hozzávalók (2 személyre): 2 nagy fej vöröshagyma 1 szál póréhagyma 50 g laktózmentes vaj/margarin 50 g gluténmentes liszt 1 dl fehérbor 1 L alaplé só, bors 2 szelet […]
90 napos diéta: Fogyj tartósan a szétválasztás erejével!
A 90 napos diéta egy hatékony fogyókúrás módszer, melynek alapja az élelmiszerek szétválasztása. Ez azt jelenti, hogy a nap folyamán jobbára csak egyféle makrotápanyag fogyasztására koncentrálunk, így az emésztőrendszerünk könnyebben tudja feldolgozni az ételt, ami energikusabbá tesz. Vannak még további trükkjei is a 90 napos diétának, lásd alább! Minden fogyókúrás diéta mechanizmusa a kalóriadeficiten alapul, […]
Karamellkrém tortába, tortára, süteményekhez, macaronhoz
A karamellt bármilyen mennyiségben szívesen fogyasztjuk, főleg valamilyen sütemény selymes töltelékeként. Karamellkrém tortába, tortára, süteményekhez, macaronhoz hozzávalók: 140 g kristálycukor 380 g 32%-os habtejszín (FONTOS, hogy gramm! Nem milliliter!) 150 g fehércsokoládé 60 g vaj Karamellkrém tortába, tortára, süteményekhez, macaronhoz elkészítése: 1. A cukrot száraz edényben karamellizáljuk. Amikor szép aranybarna színe kezd lenni, és nincsenek […]