Lemon curd, angol citromkrém
Édességek Torták és krémek

Lemond curd (angol citromkrém)

Angol citromkrém, azaz lemon curd ami olyan, mint egy falat nyár. Készíthető belőle tortakrém, macaron töltelék, de a legelterjedtebb a citromos pite, amit szintén ebből a mennyei citromkrémből készítünk. Készíthető bármilyen gyümölccsel, ezekről később majd még szót ejtünk. 

Lemon curd (angol citromkrém) hozzávalók:

3 db citrom

3 egész tojás

150 g kristálycukor

100 g szobahőmérsékletű vaj

Lemon curd (angol citromkrém) elkészítés:

1. A citromokat alaposan megmossuk és megtörölgetjük. A héját lereszeljük, vigyázva, hogy a fehér részeket ne reszeljük le. Félbe vágjuk a citromokat és kifacsarjuk a levüket.

2. A tojásokkal és a cukorral egy hőálló tálba tesszük a citromhéjat és a levét, majd vízgőz felett besűrítjük. Közben folyamatosan kevergessük! Akkor jó, ha a fakanál hátulján az ujjunkkal csíkot húzunk, és nem terül el rajta a krém. A biztonság kedvéért, konyhai hőmérővel mérjünk rá, 70 fok felett pusztul el a szalmonella, így biztonságos a fogyasztása. (Arra is vigyázzunk, hogy 75 fok fölé már ne melegítsük, mert abból meg rántotta lesz.)

3. Mikor besűrűsödött levesszük a vízgőzről és beletesszük a puha vajat, simára keverjük. 

4. Jól záródó üvegbe tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ahogy hűl, kissé be fog sűrűsödni.

Kalóriatartalom:

Kb. 380 kcal/100 gramm

Angol citromkrémmel – lemon curd – készül a citromos pite is.
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük