Borsófőzelék
Kapcsolódó receptek
Diós linzer (barna linzi)
A dió a karácsonyi konyha-forgatag alap kelléke, de a mi égövünkön a dió az alap élelmiszerek közé tartozik, így egész évben jó ötlet a linzertésztát egy kis dióval „felütni”. Mutatjuk, hogy hogyan! Diós linzer (barna linzi) hozzávalók: 300 g gluténmentes liszt 20 g darált dió 200 g laktózmentes vaj/margarin 100 g kristálycukor 1 tojás 1 […]
Kókuszos tortakrém (tortákhoz és süteményekhez)
Remek választás a kókuszimádóknak a kókuszos tortakrém, melynek alapja a vaníliás főzött krém, amit kókuszreszelékkel tunningoltunk fel. Különleges süteményekhez és Bounty tortához is felhasználhatjuk. Kókuszos tortakrém (tortákhoz és süteményekhez) hozzávalók: 400 ml laktózmentes tej 100 ml kókuszvíz vagy kókusztej (kihagyható, laktózmentes tejjel helyettesíthető) 2 csomag (80 g) vaníliás pudingpor 50 g kristálycukor 2 csomag (16 […]
Feketeerdő torta
A feketeerdő torta igazi klasszikus, melyben a tejszínes krém, a cseresznye (vagy meggy), és a csokoládé remek ízharmóniát alkotnak. Noha az eredeti recept létrejöttét a mai napig viták övezik, egyetérthetünk abban, hogy mindegy ki és mikor alkotta, minden változata ízletes! Saját receptünkben adunk a tejszínes krém és a meggy töltelék mellé egy gazdag étcsokoládés krémet […]