Epres, joghurtos, réteges sütemény
Kapcsolódó receptek
Fügés galett (glutén és laktózmentes)
A galett egy francia pite fajta, ami a franciákra egyébként egyáltalán nem jellemző módon, az egyszerűsége miatt terjedt el az egész világon. Egyszerűen csak kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük, a széleit felhajtjuk, megsütjük, és kész. Ugye, hogy pofonegyszerű? Természetesen bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de mi az őszi hangulat kedvéért, fügével készítettük el. Fügés galett (glutén és laktózmentes) […]
Spenótos-csirkés lasagne
A lasagne eleve laktató mivoltját érdemes feldobni még egy szuperegészséges kiegészítővel, a spenóttal, miközben a darált húst csirkemellre is kiváltjuk. Zöld-utálók is imádni fogják! Spenótos-csirkés lasagne hozzávalók: 1 kg csirkemell filé 500 g spenót só, bors 3 gerezd fokagyma 1 ek ételízesítő vagy leveskocka 2 ek olívaolaj 1 csomag gluténmentes lasagne tészta A besamelhez: 100 […]
Csokoládé ganache
A ganache a csokoládé szerelmeseinek öröme! Tökéletes feltét sütemények, cupcake-ek és egyéb sütemények tetejére, de piskóta lapok közé töltve is. Nemcsak finom, de a ganache még kihűlés után is fényes marad, így ideális a bonyolult minták vagy díszítések elkészítéséhez. Ráadásul a házi csokoládé ganache elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: mindössze két összetevőre – csokoládéra és […]