Tojásmentes íróka máz
Kapcsolódó receptek
Fügés galett (glutén és laktózmentes)
A galett egy francia pite fajta, ami a franciákra egyébként egyáltalán nem jellemző módon, az egyszerűsége miatt terjedt el az egész világon. Egyszerűen csak kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük, a széleit felhajtjuk, megsütjük, és kész. Ugye, hogy pofonegyszerű? Természetesen bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de mi az őszi hangulat kedvéért, fügével készítettük el. Fügés galett (glutén és laktózmentes) […]
Kecskeméti Barackos Kölestorta (2011-es országtorta újragondolása)
Legújabb országtorta újragondolásunk a hozzávalókat tekintve sok újításra nem szorult, hiszen az eredeti recept már eleve gluténmentes hozzávalókkal íródott. Az a néhány tejtermék ami belekerül pedig már pofon egyszerűen lecseréhető laktózmentesre. Azonban amiben eltértünk az eredetitől, az a torta külleme, és tálalási módja. Ugyanis a 2011-es nyertes Zila kávéház ebben az évben előrukkolt, a cukrász […]
A tökéletes tükörtojás – így marad folyós a sárgája
A tükörtojás alfája és omegája a tökéletesen átsült – de még nem égett – fehérje, és a még folyós sárgájában rejlik. Ezek ketten tökéletes összhangban állnak egymással. Most pedig eláruljuk a tippeket és praktikákat ahhoz, hogy mindig tökéletes tükörtojást készíthess. A tökéletes tükörtojás hozzávalók: 2 db friss tyúktojás 2 ek repceolaj egy csipet fűszerpaprika egy […]