A burgonyára általában semleges ízű köretként gondolunk, de nem kell, hogy az ezzel kapcsolatos tudományunk kimerüljön a tört krumpliban! Az indiai fűszeres burgonya receptünkkel különleges körettel lepheted meg magad és szeretteid ízlelőbimbóit, de hűvösebb estéken egytál ételként is megállja a helyét, ha szeretnél valamilyen fűszeresen testet-lelket melengető, laktató, mégis könnyen emészthető étket fogyasztani.
Indiai fűszeres burgonya hozzávalók:
500 g apró szemű burgonya
só
2 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 kk őrölt gyömbér
1/2 kk kurkuma
1 kisebb chilipaprika
1 kk őrölt kömény
Indiai fűszeres burgonya elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.
2. A burgonyát meghámozzuk, és annyi sós vízben amennyi ellepi, 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
3. A hagymát és a chilit felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a fűszereket, és a tűzön 1 percig kevergetjük.
4. A burgonyát tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a fűszereket és jól beleforgatjuk, majd 20 percig sütjük a sütőben.
5. Tálalás előtt megszórhatjuk friss koriander levéllel vagy petrezselyemmel.
Kalóriatartalom:
Kb. 80 kcal/100 gramm