Indiai fűszeres burgonya
Burgonyás receptek Köretek

Indiai fűszeres burgonya

A burgonyára általában semleges ízű köretként gondolunk, de nem kell, hogy az ezzel kapcsolatos tudományunk kimerüljön a tört krumpliban! Az indiai fűszeres burgonya receptünkkel különleges körettel lepheted meg magad és szeretteid ízlelőbimbóit, de hűvösebb estéken egytál ételként is megállja a helyét, ha szeretnél valamilyen fűszeresen testet-lelket melengető, laktató, mégis könnyen emészthető étket fogyasztani.

Indiai fűszeres burgonya hozzávalók:

500 g apró szemű burgonya

2 ek olívaolaj

1 db vöröshagyma

1 kk őrölt gyömbér

1/2 kk kurkuma

1 kisebb chilipaprika 

1 kk őrölt kömény

Indiai fűszeres burgonya elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.

2. A burgonyát meghámozzuk, és annyi sós vízben amennyi ellepi, 10 percig főzzük, majd leszűrjük.

3. A hagymát és a chilit felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a fűszereket, és a tűzön 1 percig kevergetjük.

4. A burgonyát tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a fűszereket és jól beleforgatjuk, majd 20 percig sütjük a sütőben.

5. Tálalás előtt megszórhatjuk friss koriander levéllel vagy petrezselyemmel.

Kalóriatartalom:

Kb. 80 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük