Vegán étrendet követő olvasóinkat sem hagyjuk ki a sütőtökös finomságok sorából! Glutén, tej, és tojásmentes édes sütőtökös kenyér.
Vegán sütőtökös kenyér hozzávalók:
150 g kristálycukor
75 g kókuszvirág cukor (vagy barnacukor)
225 g sütőtök püré
135 ml növényi tej (mi vaníliás mandulatejet használtunk)
85 g napraforgóolaj
1 tk almaecet
210 g gluténmentes liszt
35 g mandula liszt
6 g sütőpor
3 g szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
fél tk őrölt gyömbér
1 csipet szerecsendió
1 csipet só
Vegán sütőtökös kenyér elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 190°C fokra, alsó-felső programon. Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral.
2. A cukrokat, a sütőtök pürét, a tejet, az olajat és az almaecetet simára keverjük. A többi hozzávalót először keverjük össze külön, ezután adjuk a sütőtökös keverékhez. Keverjük csomómentesre és öntsük a kenyérformába.
3. Előmelegített sütőbe toljuk és kb 1 órát sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Porcukorral meghintve tálaljuk.