Zöldfűszeres húsgolyó
Húsételek

Zöldfűszeres húsgolyó

Zöldfűszeres húsgolyó hozzávalók:

500 g darált sertéshús
100 g gluténmentes panírmorzsa
100 g reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 ek paradicsom püré
1 ek balzsamecet
1 tk rozmaring
1 tk petrezselyem
1 tk bazsalikom
1 tojás
só, bors
1 ek olívaolaj

Zöldfűszeres húsgolyók elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, vagy késes aprítóban finomra daráljuk.
3. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és mindent alaposan összekeverünk. Olajozott kézzel készítsünk belőle húspogácsákat, és tegyük sorban a sütőpapírral bélelt tepsire.
4. Előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 190 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük