Zöldfűszeres húsgolyó hozzávalók:
500 g darált sertéshús
100 g gluténmentes panírmorzsa
100 g reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 ek paradicsom püré
1 ek balzsamecet
1 tk rozmaring
1 tk petrezselyem
1 tk bazsalikom
1 tojás
só, bors
1 ek olívaolaj
Zöldfűszeres húsgolyók elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, vagy késes aprítóban finomra daráljuk.
3. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és mindent alaposan összekeverünk. Olajozott kézzel készítsünk belőle húspogácsákat, és tegyük sorban a sütőpapírral bélelt tepsire.
4. Előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 190 kcal/100 gramm