A sült csirke annyira gyorsan elkészíthető, hogy nem is szaporítjuk a szót:
Zöldborsos sült csirkecomb hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb
4 ek laktózmentes vaj/margarin
1 ek egész zöldbors
1 ek só
Zöldborsos sült csirkecomb elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy jénai tálat előkészítünk, amiben el fognak férni a csirkecombok.
2. A felsőcombokat megmossuk és szárazra töröljük. A zöldborsot mozsárral vagy fűszer malommal durvára törjük, majd a sóval együtt bedörzsöljük vele a húsokat.
3. 1-1 ek vajat/margarint teszünk a húsok tetejére, alufóliával lefedjük (a fényes felével lefelé), és forró sütőbe toljuk 1-1,5 órára.
4. Amikor a hús átfőtt, a sütőt feljebb kapcsoljuk 200°C fokra, és a kisült szaftjával gyakran meglocsolva megpirítjuk a húst.
5. Párolt rizzsel, burgonyapürével, salátával, savanyúsággal tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 190 kcal/100 gramm