Zöldbabfőzelék
Egytál ételek Zöldséges receptek

Zöldbabfőzelék

Sokan nem szeretik a főzelékeket, pedig fogyókúrában is nagyon hasznosak, hiszen amellett, hogy jó időre jóllakatnak, rengeteg rostot is tartalmaznak, így abszolút teljesül a lassú szénhidrátfelszívódás kívánalma. Ja, és persze a főzelék lehet isteni finom is. Gyerekkort idéző recept következik: a zöldbabfőzeléké!

Zöldbabfőzelék hozzávalók:

1 ek sertészsír
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
500 g zöldbab
1,5 L víz
só, bors
1 db babérlevél
1 kis pohár laktózmentes tejföl
40 g étkezési keményítő

Zöldbabfőzelék elkészítése:

1. Sertészsíron üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, beledobjuk a zúzott fokhagymát is. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a paprikát. Egy pici vizet öntünk alá, gyors mozdulatokkal elkeverjük.
2. Beletesszük a megtisztított zöldbabot, és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, a vízve tesszük a babérlevelet. Lefedjük, és addig főzzük amíg a zöldbab megpuhul.
3. A tejfölben csomómentesre keverjük a keményítőt, szedjünk bele egy nagy merőkanállal a forró vízből, és keverjük össze a tejföllel, a hőkiegyenlítés végett. Folyamatos kevergetés mellett csorgassuk a tejfölt a forró lébe.
4. 2 percig forraljuk, kivesszük a babérlevelet, pörkölttel, fasírttal, sült kolbásszal tálaljuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 100 kcal/100 gramm

 

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük