Zöld teás keksz (matcha cookie)
Kapcsolódó receptek
Kukoricás burgonyás krémleves
Forró, krémes, édes felhangok, mégis sósan simogató ízek? Ez a kukoricás burgonyás krémleves. Szalonnát, bacont, csirkealaplét kihagyhatjuk és így vegetáriánus ételt kapunk. Az alaplét akkor zöldségalaplével helyettesítsük! Kukoricás-burgonyás krémleves hozzávalók: 1 ek napraforgó olaj 100 g füstölt szalonna 300 g burgonya 400 g kukoricakonzerv 1 l csirkehúsleves vagy zöldség alaplé 500 ml tejszín só, bors […]
Gluténmentes lisztek
A gluténmentes lisztek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel az emberek a különböző egészségi problémák elleni küzdelem részeként világszerte új utakat keresnek a különböző diétás életmódokhoz való alkalmazkodásra. Bár a gluténmentes lisztek nem tartalmaznak olyan hagyományos liszt-összetevőket, mint a búza és az árpa, számos egészségügyi előnyt és főzési alternatívát kínálnak. A gluténmentes lisztek típusai Számos gluténmentes […]
Vaníliasodó
A vaníliasodó nagymamáink receptkönyveinek alapja volt. Rengeteg édesség-sütemény dobható fel ezzel a selymes, lágy, krémes öntettel. Vaníliasodó hozzávalók: 500 ml laktózmentes tej 1 késhegyni vanília őrlemény 5 db tojássárgája 60 g kristálycukor 20 g étkezési keményítő Vaníliasodó elkészítése: 1. A tejet a vaníliával felmelegítjük. 2. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel csomómentesre keverjük. Amikor […]