Virslis falatkák
Sörkorcsolyák Vendégvárók

Virslis falatkák

A leveles tésztába göngyölt és pirosra sütött virslinek egyszerűen nincs párja.

Virslis falatkák hozzávalók:

250 g gluténmentes leveles tészta
1 ek ketchup
1 ek mustár
5 db sertés virsli

Sütés előtt:
1 felvert tojás
1 ek szezámmag

Virslis falatkák elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból. Egyenletesen megkenjük a ketchup és a mustár keverékével, majd egy éles késsel, vagy pizza vágóval 10 db, nagyjából 2 cm széles csíkokat vágunk belőle.
3. A sertés virsliről lehúzzuk a héját, és keresztben félbe vágjuk. Így lesz 10 db kis virslink. A virsliket külön-külön betekerjük a tészta csíkokkal. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, helyet hagyva közöttük.
4. Felvert tojással kenjük le őket, és szórjuk meg szezámmaggal.
5. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Tetszőleges szósszal, mártogatóssal, langyosan tálaljuk.

Virslis falatkák
Virslis falatkák

Tipp: szezámmag helyett reszelt sajttal sütve is mennyei falatkák készíthetőek!

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük