A leveles tésztába göngyölt és pirosra sütött virslinek egyszerűen nincs párja.
Virslis falatkák hozzávalók:
250 g gluténmentes leveles tészta
1 ek ketchup
1 ek mustár
5 db sertés virsli
Sütés előtt:
1 felvert tojás
1 ek szezámmag
Virslis falatkák elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból. Egyenletesen megkenjük a ketchup és a mustár keverékével, majd egy éles késsel, vagy pizza vágóval 10 db, nagyjából 2 cm széles csíkokat vágunk belőle.
3. A sertés virsliről lehúzzuk a héját, és keresztben félbe vágjuk. Így lesz 10 db kis virslink. A virsliket külön-külön betekerjük a tészta csíkokkal. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, helyet hagyva közöttük.
4. Felvert tojással kenjük le őket, és szórjuk meg szezámmaggal.
5. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Tetszőleges szósszal, mártogatóssal, langyosan tálaljuk.
Tipp: szezámmag helyett reszelt sajttal sütve is mennyei falatkák készíthetőek!