Vegán sütőtökös kenyér
Sütemények

Vegán sütőtökös kenyér

Vegán étrendet követő olvasóinkat sem hagyjuk ki a sütőtökös finomságok sorából! Glutén, tej, és tojásmentes édes sütőtökös kenyér.

Vegán sütőtökös kenyér hozzávalók:

150 g kristálycukor
75 g kókuszvirág cukor (vagy barnacukor)
225 g sütőtök püré
135 ml növényi tej (mi vaníliás mandulatejet használtunk)
85 g napraforgóolaj
1 tk almaecet
210 g gluténmentes liszt
35 g mandula liszt
6 g sütőpor
3 g szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
fél tk őrölt gyömbér
1 csipet szerecsendió
1 csipet só

Vegán sütőtökös kenyér elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 190°C fokra, alsó-felső programon. Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral.
2. A cukrokat, a sütőtök pürét, a tejet, az olajat és az almaecetet simára keverjük. A többi hozzávalót először keverjük össze külön, ezután adjuk a sütőtökös keverékhez. Keverjük csomómentesre és öntsük a kenyérformába.
3. Előmelegített sütőbe toljuk és kb 1 órát sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Porcukorral meghintve tálaljuk.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük