Vegán kölestúró krém palacsintába töltve, eperrel
Desszertek Édességek Torták és krémek

Vegán kölestúró krém 🥞

Sok vegán étrendet követő és/vagy tejfehérje allergiás szívfájdalma, hogy nem ehet túrót. Ezzel a vegán köles túróval szeretnénk nektek kedveskedni. Az íze és az állaga már-már teljesen olyan, mint a valódi túróé. Használhatjuk töltelékként palacsintába, vagy csak önmagában lekvárral vagy friss gyümölccsel. Leturmixolva, mazsolával feltunningolva pedig mennyei vegán túrókrémet kapunk.

Kölestúró hozzávalók:

150 g köles

250 ml víz

200 ml növényi tej

csipet só

50 g cukor

fél citrom leve 

1 citrom héja

1 tk vanília aroma

Vegán kölestúró elkészítés:

1. A kölest főzés előtt folyó vízzel átmossuk. 

2. Vízzel, növényi tejjel, sóval, cukorral feltesszük főni. Felforraljuk, közben kevergessük. Mikor felforrt lefedjük, és addig főzzük lassú tűzön amíg teljesen elfő a leve. 

3. Mikor ez megvan beletesszük az ízesítőket: citromlé és -héj, vanília aroma.

4. Ha krémesebb állagú „túróra” vágyunk, a felét turmixoljuk le, vagy akár az egészet is, a kívánt állag eléréséhez.

Kalóriatartalom:

Kb. 85 kcal/100 gramm

Vegán kölestúró pohárkrémként, gyömölccsel
Vegán kölestúró pohárkrémként
Vegán "Pöttyös Guru" desszert, kölestúróval
A híres-neves Vegán Pöttyös Guru desszert szintén kölestúróval készül – receptért katt a linkre!
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük