Sok vegán étrendet követő és/vagy tejfehérje allergiás szívfájdalma, hogy nem ehet túrót. Ezzel a vegán köles túróval szeretnénk nektek kedveskedni. Az íze és az állaga már-már teljesen olyan, mint a valódi túróé. Használhatjuk töltelékként palacsintába, vagy csak önmagában lekvárral vagy friss gyümölccsel. Leturmixolva, mazsolával feltunningolva pedig mennyei vegán túrókrémet kapunk.
Kölestúró hozzávalók:
150 g köles
250 ml víz
200 ml növényi tej
csipet só
50 g cukor
fél citrom leve
1 citrom héja
1 tk vanília aroma
Vegán kölestúró elkészítés:
1. A kölest főzés előtt folyó vízzel átmossuk.
2. Vízzel, növényi tejjel, sóval, cukorral feltesszük főni. Felforraljuk, közben kevergessük. Mikor felforrt lefedjük, és addig főzzük lassú tűzön amíg teljesen elfő a leve.
3. Mikor ez megvan beletesszük az ízesítőket: citromlé és -héj, vanília aroma.
4. Ha krémesebb állagú „túróra” vágyunk, a felét turmixoljuk le, vagy akár az egészet is, a kívánt állag eléréséhez.
Kalóriatartalom:
Kb. 85 kcal/100 gramm