Kapcsolódó receptek
Epres joghurtbomba, avagy epres joghurtos házi jégkrém
Itt a várva várt eperszezon! Gyönyörű édes gyümölcsöket szüretelhetünk a kertből, de lássuk be, akadnak köztük olyan darabok is, amik nem lesznek szépségdíjasak. Ezeket célszerű lekvárnak, vagy süteménybe rejtve felhasználni. Vagy, a legújabb receptünk alapján hideg desszertet, vagy akár jégkrémet is készíthetsz belőle! Epres joghurtos házi jégkrém hozzávalók: 250 g friss eper 1 pohár natúr […]
Tejcsokoládés mascarpones krém (tortába vagy cupcake-re)
A tejcsokis mascarpones krém, a fehércsokis mascarpones krém testvérével karöltve, a tejszínes krémek családjába tartozik. Gyakran fordultak hozzám félve, hogy nagyon szeretik a csokitortát, de tudnék olyat készíteni, amibe nem főzött krém van? Természetesen! Mutatom a receptet: Tipp: ha a tejcsokoládét tejmentes étcsokira cseréljük, a mascarponet és a tejszínt pedig laktózmentesre, a krémünk is laktózmentes […]
Húsvéti hidegtál – franciasalátával, sonkatekercssel
A húsvéti ételek hagyománya kezd feledésbe merülni, és egyre inkább a „mindenki azt eszik amit akar” elv kezd elterjedni (amivel egyébként semmi baj nincs). Ebben a receptben kissé mi is elrugaszkodtunk a hagyományoktól, de azért megtalálható benne a húsvét néhány alap eleme, úgy mint a tojás, sonka, és a torma. Húsvéti hidegtál – franciasalátával, sonkatekerccsel […]