A tzatziki, ez a krémes saláta öntet nemcsak ízletesebbé teszi az ételeket, hanem tele van probiotikumokkal is, amelyek segítenek az emésztés egészségének fokozásában. Egy egyszerű lépéssel élvezheted a tzatziki hihetetlen ízét, miközben emésztőrendszerednek is segíthetsz vele. Adj egy kis izgalmat bármelyik ételhez!
Remekül illik kebabhoz, gyroshoz, sültekhez, pizzaszeletre vagy akár mártogatósként a chipshez.
Tzatziki hozzávalók:
1 kígyóuborka
3 gerezd fokhagyma
500 g laktózmentes natúr görög joghurt
fél citrom leve
só, bors
friss kapor (kihagyható, ha valaki nem szereti)
Tzatziki elkészítése:
1. Az uborkát mossuk meg, vágjuk ketté, a magokat kaparjuk ki, majd reszeljük le.
2. Nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd keverjük össze a joghurttal.
3. A fokhagymákat reszeljük le, vagy fokhagymanyomóval zúzzuk össze.
4. Ízesítsük citromlével, ízlés szerint sóval és borssal, végül adjuk hozzá az aprított kaprot.
Kalóriatartalom:
Kb. 50 kcal/100 gramm