Sütőtökös mousse hozzávalók:
250 g laktózmentes mascarpone
220 g világosbarna cukor
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt gyömbér
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1 csipet szegfűbors
1 ek vanília aroma
425 g sütőtök püré
500 ml laktózmentes habtejszín
50 g porcukor
A karamellizált sütőtök kockákhoz:
1 ek laktózmentes vaj
100 g nyers sütőtök
1 ek méz
Sütőtökös mousse elkészítése:
1. Egy tálban, robotgép segítségével keverjük habosra a mascarponet, a cukrot, a fűszereket és a vaníliát. Végül adjuk hozzá a sütőtök pürét és keverjük egynemű, selymes krémmé.
2. A tejszínt a porcukorral felverjük. Egy keveset tegyünk belőle félre a díszítéshez. A többit, szilikon spatulával óvatosan forgassuk bele a krémbe.
3. Az így kapott sütőtök mousse-t kanalazzuk kis poharakba, díszítsük a tetejét a félre tett tejszínhabbal, és jól hűtsük ki.
4. A karamellizált sütőtökhöz a sütőtököt apró kockákra vágjuk, és serpenyőben, egy 1 evőkanál vajon pároljuk puhára. Végül adjuk hozzá a mézet, és karamellizáljuk vele a sütőtököt. Tegyünk 1-1 kanállal a kiadagolt sütőtök mousse tetejére.
Tipp: a sütőtök karammelizálása kihagyható lépés. Akkor is nagyon mutatós lesz, ha csak 1-1 csipet őrölt fahéjjal szórjuk meg a mousse tetejét.
Kalóriatartalom:
Kb. 350 kcal/100 gramm