Kapcsolódó receptek
Penne krémes, sütőtökös szósszal
Hétközben általában valami gyorsan elkészíthető, egyszerű de mégis laktató ételt szoktunk készíteni vacsorára. Így alkottuk meg ezt a sütőtökös szósszal megkoronázott, penne tésztás egytálételt. Ha a sütőtököt előre elkészítjük, vagy készen kapható sütőtök pürét használunk, a sütés idejét is megspórolhatjuk! Penne krémes, sütőtökös szósszal hozzávalók: 400 g sütőtök (vagy 300 g kész sütőtök püré) 1 […]
Banánkenyér
Ha nálad is gyakori jelenség a megfeketedő banánok látványa, íme egy recept, hogy ne kelljen azokat se kidobnod. Puha, csokoládés banánkenyér, a túlérett banánok megmentője! Banánkenyér hozzávalók: 4 db érett banán (3 a tésztába, 1 a díszítéshez) 115 g laktózmentes vaj/margarin 150 g kristálycukor 2 tojás 125 g laktózmentes/növényi tej 1 tk vanília aroma 220 […]
Halászlé
A Karácsony – de leginkább a Szenteste – egyik legfőbb étke a hal, hiszen ekkor még böjt időszak van. Magyarországon nagyon sok vacsoraasztalra kerül ilyenkor halászlé, aminek van néhány alapszabálya, és ha ezeket betartod, akkor gyakorlatilag elronthatatlan. A halászlé igazából halgulyásnak is nevezhető, így aztán az alap hozzávalóinak listája és az elkészítés módja is egy […]