Kapcsolódó receptek
Krémes tejberizs
Gyermekkorom egyik kedvenc desszertje a tejberizs volt (szorosan a tejbegríz mellett, amit ma már gluténérzékenység miatt nem fogyaszthatok). Az ízét szinte még most érzem a számban, ezért higgyétek el nekem amikor azt mondom, hogy ezt a receptet elkészíteni majdnem olyan, mint visszautazni az időben. Amikor kislányként, a hatalmas piros tulipánok mellett elhaladva szökdécseltem be a […]
Csokoládé ganache
A ganache a csokoládé szerelmeseinek öröme! Tökéletes feltét sütemények, cupcake-ek és egyéb sütemények tetejére, de piskóta lapok közé töltve is. Nemcsak finom, de a ganache még kihűlés után is fényes marad, így ideális a bonyolult minták vagy díszítések elkészítéséhez. Ráadásul a házi csokoládé ganache elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: mindössze két összetevőre – csokoládéra és […]
Zellerkrémleves
A zellergumót önmagában nagyon kevesen használják. Pedig kiváló vitaminforrás, és alacsony kalóriatartalmú zöldség. Nemcsak a húslevesbe főzve állja meg a helyét, hanem ízletes krémlevesként is. Zellerkrémleves hozzávalók: 1 db nagyobb zellergumó (kb 400 g) 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 evőkanál olaj 500 ml zöldség alaplé vagy víz 200 ml […]