Egytál ételek Tészták

Spenótos-csirkés lasagne

A lasagne eleve laktató mivoltját érdemes feldobni még egy szuperegészséges kiegészítővel, a spenóttal, miközben a darált húst csirkemellre is kiváltjuk. Zöld-utálók is imádni fogják!

Spenótos-csirkés lasagne hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
500 g spenót
só, bors
3 gerezd fokagyma
1 ek ételízesítő vagy leveskocka
2 ek olívaolaj
1 csomag gluténmentes lasagne tészta

A besamelhez:
100 g laktózmentes vaj
100 g gluténmentes liszt
1 L laktózmentes tej
só, bors

A tetejére:
200 g laktózmentes reszelt sajt

Spenótos-csirkés lasagne elkészítése:

1. A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk. Egy lábosban felhevítjük az olívaolajat, fehéredésig pirítjuk benne a csirkehúst. Megszórjuk a fűszerekkel (ízlés szerint bármit adhatunk még hozzá), ha szükséges 1-2 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt pároljuk.
2. A spenótot megmossuk, túlságosan felaprítani nem szükséges, mert nagyon össze fog esni. Amikor a csirkemell már majdnem átfőtt, beledobjuk a spenótleveleket. Attól függően, hogy mennyi szaftot szeretnénk, forraljuk el a levét, vagy vegyük le a tűzhelyről.
3. A besamelhez a vajat elkezdjük felolvasztani. Amikor habzik beleszórjuk a lisztet. 1 percig pirítjuk, majd lassan adagolva, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tejet. Ha az elkészítés közben csomós lenne, botmixerrel menjünk át rajta. Egyet forralunk rajta.
4. Amíg összeállítjuk a lasagnet, melegítsük elő a sütőt 180°C fokra, alsó-felső programon.
5. Egy jénai edényben kezdjük el a rétegezést: hús, besamel, tészta, hús, besamel, tészta és így tovább. Felülre egy vastag réteg besamel kerüljön, amit megszórunk reszelt sajttal.
6. Előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt a tetején egyenletesen aranybarnára sült.

Kalóriatartalom:

Kb. 170 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük