Somlói revolúció (2014-es országtorta újragondolása gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
Svájci vajkrém
Az egyik legfinomabb vajkrém, sütemények és torták díszítéséhez: bemutatkozik a svájci vajkrém. Svájci vajkrém hozzávalók: 10 tojás fehérje 400 g porcukor 440 g laktózmentes vaj 1 ek vanília aroma Svájci vajkrém elkészítése: 1. A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz fölött hőkezeljük. Maghőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét. A szalmonella 70°C fok felett pusztul el, ha 71-72 fokon tartjuk […]
Ribizlis muffin
A ribizli remek választás, hogy a muffin semleges édességét feldobd egy kis fanyar gyümölcsös zamattal, aminek következtében mind a tíz ujjadat megnyalod majd. Vendégvárónak is tökéletes! Ribizlis muffin hozzávalók: 115 g szobahőmérsékletű laktózmentes vaj vagy margarin 120 ml napraforgóolaj 300 g kristálycukor 4 tojás 2 ek vanília aroma 410 g gluténmentes liszt 1 tk só […]
Zöldborsos sült csirkecomb
A sült csirke annyira gyorsan elkészíthető, hogy nem is szaporítjuk a szót: Zöldborsos sült csirkecomb hozzávalók: 4 db csirke felsőcomb 4 ek laktózmentes vaj/margarin 1 ek egész zöldbors 1 ek só Zöldborsos sült csirkecomb elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy jénai tálat előkészítünk, amiben el fognak férni a csirkecombok. 2. A […]