Kapcsolódó receptek
Csirke sóágyon sütve
Mindössze két hozzávaló kell ehhez a kívül ropogós bőrű, belül pedig szájban-szétomlós puha húsú sült csirkéhez. Só és csirke, ennyi! A varázslat pedig a sütőben történik. A kisült zsírt és nedvességet felszívja a só, és sütés közben visszapárologtatja a húsba. Ha szeretnénk, bedörzsölhetjük a húst fűszerekkel, vagy a belsejébe tehetünk citromkarikákat és egy csokor vegyes […]
Lemond curd (angol citromkrém)
Angol citromkrém, azaz lemon curd ami olyan, mint egy falat nyár. Készíthető belőle tortakrém, macaron töltelék, de a legelterjedtebb a citromos pite, amit szintén ebből a mennyei citromkrémből készítünk. Készíthető bármilyen gyümölccsel, ezekről később majd még szót ejtünk. Lemon curd (angol citromkrém) hozzávalók: 3 db citrom 3 egész tojás 150 g kristálycukor 100 g szobahőmérsékletű […]
Verhetetlen bolognai, gluténmentes spagettivel
A bolognai spagetti bár olasz eredetű, de remekül illeszkedik a magyar konyha ízvilágába is, ráadásul könnyedén elkészíthető gluténmentes tésztával is! Bolognai spagetti hozzávalók: 1 db nagyobb vöröshagyma 1 kg darált sertés vagy marhahús 3 szál répa 500 ml paradicsomszósz szükség szerint víz só bors fokhagyma petrezselyem bazsalikom oregánó majoranna fűszerkömény 100 ml tej (kihagyható) 1 […]