Sajttál
Kapcsolódó receptek
Sárgabarack dzsem házilag
A magyar konyhában – főleg a cukrászatban – nagyon nagy szerepe van a sárgabarack lekvárnak, hiszen a lekváros palacsintától kezdve a zserbóig bezárólag kifejezetten sokszor használjuk. Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a rendelkezésünkre áll friss barack, akár a piacról, akár a kertünk végén álló barackfáról, dzsemet készítve tartósítani tudjuk azt. A lentebb megadott […]
Gluténmentes KFC stílusú rántott csirke
Régen nagyon szerettem a KFC-s rántott csirkét. Aztán amióta kiderült a gluténérzékenység le kellett mondanom róla, amíg meg nem tanultam, hogyan tudom elkészíteni otthon is! Természetesen nem lesz teljesen ugyan olyan, hiszen az eredeti receptet titok övezi (ezért nevezzük KFC „stílusúnak”), de ez már nagyon közel van hozzá! Megvan benne a jellegzetes csípős íz, és […]
Shakshuka – az izraeli lecsó
Egy igazán kiadós reggeli étel, melyben minden benne van, amire a szervezetnek szüksége van, hogy kellő energiánk legyen egész délelőtt: rost (zöldségek, fehérje (tojásfehérje), zsír (tojássárgája, olaj). Most egy nagyon „alap” shakshuka receptet mutatunk be, de csak úgy mint a magyar lecsót, ezt is lehet turbózni padlizsánnal, spenóttal, csípős paprikával, cukkinivel stb. Shakshuka – az […]