Sajttál
Kapcsolódó receptek
Kókuszcsók
Amikor olyan receptet készítünk el, amiben csak a tojássárgára van szükség, mint például a madártej krémnél, mindig felmerül a kérdés: hogyan használjuk fel a megmaradt tojásfehérjét? Készülhet belőle svájci vajkrém, habcsók, macaron, pavlova, vagy ez a retro desszert, a kókuszcsók. Kókuszcsók hozzávalók: 120 g tojásfehérje (kb 4 tojásfehérje) 180 g porcukor 180 g kókuszreszelék Kókuszcsók […]
Egészben sült csirke recept 🍗
A csirke egészben sütésének van néhány fontos trükkje, és alapvetően kicsit foglalkozósabb ez a mennyei étek, mint elsőre gondolnánk, de megéri odafigyelni rá, mert így lesz az egészben sült csirke igazán ízletes és omlós belül, kívül pedig roppanósan ínycsiklandó. Egészben sült csirke hozzávalók: 1 egész csirke (kb 1.5 kg) 100 g laktózmentes vaj/margarin 1 evőkanál […]
Őrség zöld aranya (2016-os országtorta újragondolása gluténmentesen)
Talán az Őrség zöld aranya a legelterjedtebb és legfinomabb országtorta, ami eddig készült. Nem csoda, hiszen a tökmag jelenléte egy tortában egyáltalán nem megszokott, de ezt a tökéletes párosítást megkóstolva az jut eszünkbe, hogy „miért nem jutott ez eddig az eszünkbe?!” Őrség zöld aranya (2016-os országtorta újragondolása gluténmentesen) hozzávalók: A tökmagos ropogós réteghez: 100 g […]