Rumos fügelekvár
Befőzés

Rumos fügelekvár

A rumos fügelekvárban benne van az ősz minden melege – édes, pikáns és pont annyira rumos, hogy melengeti a lelket.  

Rumos fügelekvár hozzávalók:

1 kg füge
300 g kristálycukor
1 citrom leve
1 tk őrölt fahéj
egy nagy csipet őrölt szegfűszeg
100 ml sötét rum
Rumos fügelekvár
Rumos fügelekvár

Rumos fügelekvár elkészítése:

1. Az érett fügéket megmossuk és 4 felé vágjuk. Lábasba tesszük és ráöntjük a cukrot, a citromlevet és a fűszereket.
2. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot közepes hőfokra, és így rotyogtassuk a lekvár 30-40 percig, közben néha keverjük meg.
3. Mikor a lekvár sűrű, sötét és szirupos, beleönthetjük a rumot. Gyorsan keverjük össze a lekvárral, és húzzuk is le a tűzhelyről.
4. A lekvárt ezután steril üvegekbe töltjük, a légbuborékokat eltávolítjuk, az üveg száját tisztára töröljük, a kupakot szorosan ráhúzzuk, majd 10 percig gőzöljük (dunsztoljuk).
5. Az ilyen módon tartósított lekvár hűvös, sötét kamrapolcon 1 évig is eláll. Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk és 1 hónapon belül fogyasszuk el.
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu