A ribizli remek választás, hogy a muffin semleges édességét feldobd egy kis fanyar gyümölcsös zamattal, aminek következtében mind a tíz ujjadat megnyalod majd. Vendégvárónak is tökéletes!
Ribizlis muffin hozzávalók:
115 g szobahőmérsékletű laktózmentes vaj vagy margarin
120 ml napraforgóolaj
300 g kristálycukor
4 tojás
2 ek vanília aroma
410 g gluténmentes liszt
1 tk só
12 g sütőpor
315 ml laktózmentes tej
250 g ribizli (lehet fagyasztott is)
Ribizlis muffin elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 175°C fokra, alsó-felső programon. Egy muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal.
2. A puha vajat és az olajat robotgéppel elkezdjük felverni. Amikor egyneművé válik hozzáadjuk a cukrot, és magas fokozaton addig habosítjuk amíg kifehéredik.
3. Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, majd elkeverjük.
4. A száraz összetevőket összekeverjük, és a tejjel felváltva 3 részletben, fokozatosan keverjük a masszánkba.
5. A legvégén adjuk hozzá a ribizlit. Ha fagyasztottat használunk, NE hagyjuk felengedni, fagyottan keverjük a tésztába.
6. A tésztát a kapszlikba adagoljuk, nagyjából a kétharmadig legyenek tele.
7. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, amíg a tetejük kezd aranybarnára sülni.
Kalóriatartalom:
Kb. 290 kcal/100 gramm