Ribizlis muffin
Sütemények

Ribizlis muffin

A ribizli remek választás, hogy a muffin semleges édességét feldobd egy kis fanyar gyümölcsös zamattal, aminek következtében mind a tíz ujjadat megnyalod majd. Vendégvárónak is tökéletes!

Ribizlis muffin hozzávalók:

115 g szobahőmérsékletű laktózmentes vaj vagy margarin

120 ml napraforgóolaj

300 g kristálycukor

4 tojás

2 ek vanília aroma

410 g gluténmentes liszt

1 tk só

12 g sütőpor

315 ml laktózmentes tej

250 g ribizli (lehet fagyasztott is)

Ribizlis muffin elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 175°C fokra, alsó-felső programon. Egy muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal.

2. A puha vajat és az olajat robotgéppel elkezdjük felverni. Amikor egyneművé válik hozzáadjuk a cukrot, és magas fokozaton addig habosítjuk amíg kifehéredik.

3. Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, majd elkeverjük.

4. A száraz összetevőket összekeverjük, és a tejjel felváltva 3 részletben, fokozatosan keverjük a masszánkba.

5. A legvégén adjuk hozzá a ribizlit. Ha fagyasztottat használunk, NE hagyjuk felengedni, fagyottan keverjük a tésztába.

6. A tésztát a kapszlikba adagoljuk, nagyjából a kétharmadig legyenek tele. 

7. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, amíg a tetejük kezd aranybarnára sülni.

Kalóriatartalom:

Kb. 290 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük