Rengeteg taco recept létezik, különböző töltelékekkel. Legyen az vegetáriánus, vagy pulled-porkkal töltött, egyetérthetünk abban, hogy a ropogós taco tésztához minden feltét passzol. Ebben a receptben egy reggeli tacot mutatunk be, amit egy teljesértékű reggeli hozzávalóival töltöttünk meg.
Reggeli taco hozzávalók:
4 db gluténmentes mini tortilla
2 ek napraforgóolaj
4 tojás
1 tk darált (édes) paprika
100 g bacon
ízlés szerint light majonéz, ketchup
1 marék friss metélőhagyma
Reggeli taco elkészítése:
1. Egy serpenyőre lesz szükségünk az egész recept során. Először 1 ek olajon a tojásokból, a darált paprika hozzáadásával készítsünk rántottát. Szedjük ki egy tányérra, takarjuk le, hogy melegen tartsa.
2. A felkockázott bacont 1 ek olajon ropogósra pirítjuk. Tegyük tányérra a tojás mellé.
3. A serpenyőben maradt kisült szalonna zsíron pirítsuk meg a mini tortilla lapok mindkét oldalát.
4. Töltsük meg a taco-kat egyenként kb 2 ek rántottával és 1 ek pirított bacon kockákkal. Locsoljuk meg ízlés szerint majonézzel és ketchuppal, végül szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával. A tacot hajtsuk félbe, és ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük őket. Azonnal fogyasztjuk.