Rebarbarás pite
Sütemények

Rebarbarás pite

Rebarbara szezonban vétek lenne kihagyni a kellemesen savanykás rebarbarás pitét, ropogós morzsa réteggel a tetején, egy kanálka édes tejszínhab vagy vaníliafagylalttal megkoronázva a tetején.

Rebarbarás pite hozzávalók:

A tésztához:
150 g gluténmentes liszt
75 g kristálycukor
75 g laktózmentes vaj/margarin
1 tojás
1/2 tk vanília paszta
1 tk sütőpor
1 csipet só

A rebarbara töltelékhez:
300 g friss rebarbara
75 g kristálycukor
1 tk étkezési keményítő
1 csipet fahéj

A morzsához:
50 g gluténmentes liszt
25 g kristálycukor
25 g hideg laktózmentes vaj/margarin

Rebarbarás pite
Rebarbarás pite

Rebarbarás pite elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 20 cm átmérőjű sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral.
2. A tésztához a cukrot a puha, szobahőmérsékletű vajjal habosra keverjük. Beletesszük a tojást és a vaníliát. Összedolgozzuk, végül a sóval és sütőporral elkevert gluténmentes lisztet is hozzáadjuk. Nagyon sűrű tésztát fogunk kapni. A sütőpapírral bélelt tepsi aljába simítjuk.
3. A töltelékhez a rebarbarát megmossuk, végeit levágjuk, majd 1,5-2 centis darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük a cukorral és a keményítővel. Keverjük össze majd szórjuk a nyers tésztára. Kicsit nyomkodjuk is bele.
4. A morzsához a hozzávalókat (hasonlóan mint a linzertészta készítésekor) gyors mozdulatokkal, kézzel elmorzsoljuk, majd a rebarbara tetejére szórjuk.
5. Előmelegített, forró sütőben 1 órát sütjük. A végén, hogy a teteje szépen megkaramellizálódjon, 15 percre kapcsoljuk be a grill programot, ha van.
6. A pitéről leemeljük a tortaformát, és akár forrón egy gombóc fagyival, vagy langyosan tejszínhabbal, vagy hidegen egy bögre tejeskávé mellé fogyasszuk.

Rebarbarás pite
Rebarbarás pite
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük